OTTOBRE ROSSO
MONTEPULCIANO D’ABRUZZO DOC – RED WINE
TYPE Red Wine
BOUQUET Intense fragrance
FLAVOUR Hints of red fruits, wild cherry
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, grilled meat
750 ML
Fermentative maceration for 10/12 days in concrete vats, racking, followed by ageing for 9 months in concrete vats
NAME Montepulciano d’Abruzzo DOC Ottobre Rosso
TYPE Red wine
GRAPE VARIETY 100% Montepulciano
AVERAGE ANNUAL PRODUCTION 30.000
LOCATION Villamagna (Ch)
YIELD PER HECTARE 12 tons
SOIL Clay calcareous
TRAINING & PRUINING METHODS Single curtain
VINE DENSITY 3000 plants per hectare
FERMENTATION Fermentative maceration for 10/12 days in concrete vats, racking, followed by ageing for 9 months in concrete vats
BOTTLING PERIOD June
ALCOHOLIC STRENGHT 13-14% alcohol (by volume)
COLOUR Ruby red with purplish glints
BOUQUET Intense and fine fragrance
FLAVOUR Hints of red fruits, wild cherry
TEMPERATURE Best served at a temperature of 16/18°C
SERVING SUGGESTIONS Pasta, grilled meat
• 92 Punti assegnati da Vinous
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2016
• 90 Punti assegnati da Vinous
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2013
• Menzione su “Slow Wine” 2017 Vino Quotidiano
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2015
• Menzione su “Slow Wine” 2018 Vino Quotidiano
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2016
• 2 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2015
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2013
• 2 bicchieri rossi Gambero Rosso “Vini d’Italia” 2016
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2014
• Medaglia d’Oro “Concours Mondial de Bruxelles” 2014
Ottobre Rosso Montepulciano d’Abruzzo DOC 2012